Plastik Atıkların Geri Dönüşümü

Hizmetler

HİZMETLER

Plastik Atıklar

İskenderun ve Hatay’da geri dönüşüm üzerine hizmet veren ÖZBAY Geri Dönüşüm, Çevre Bakanlığı’nın yönetmeliklerine uygun şekilde hareket ederek plastik atıklarının ve üretim hurdalarının çevreye ve doğaya zarar vermeyecek şekilde toplanmasının ve ayrıştırmasının hizmetini sağlamaktadır.

Plastik Atık Geri Dönüşümü

Plastiklerin hammaddesi petrol, gaz ve kömürdür. Plastiğin genellikle ana kaynağı petrol rafinerisinden arta kalan üretim maddelerdir. Dünyada üretilen toplam petrolün sadece %4’ü plastik üretimi için kullanılmaktadır.
 
Plastik; karbon, hidrojen, oksijen, azot ve diğer organik ya da inorganik elementlerin oluşturduğu monomer adı verilen; basit yapıdaki moleküllü gruplardaki bağın koparılarak polimer adı verilen uzun ve zincirli bir yapıya dönüştürülmesi ile elde edilen malzemelere verilen isimdir.
 
Çok yönlü kullanım sonucunda her yerde bulunan plastiğin ödemesi gereken çevresel bir bedel söz konusudur. Plastikler, atıkları nedeniyle günümüzde en negatif imaja sahip ambalaj malzemesi haline gelmiştir.
 
1970 yılından bu yana plastik kullanımı 5 kat yükselmiştir. Yakın zamana kadar bu kullanım sonucu ortaya çıkan atıkların çoğu toprağa gömme ile son bulmuştur. Ancak toprağa gömme plastik atık sorununa çözümden çok doğaya karşı zarar vermiştir. Bu sebepten soruna çözüm arayışı çerçevesinde plastikleri atıklardan ayırmak, onları en etkili yöntem ve en uygun maliyetle yeniden üretim işlemlerine dahil etmek plastik atıkların azaltılması ve kaynakların etkin kullanılması açısından önemlidir.
Plastic Resin pellets in holding hands.

Plastik Atık Presleme

İskenderun plastik atık geri dönüşümü hizmetinde ÖZBAY geri dönüşüm yanınızda.

ÖZBAY GERİ DÖNÜŞÜM

Baştan sona profesyonel kalite

ÖZBAY Geri dönüşüm, iskenderun hurda ve iskenderun atık geri dönüşümü olarak profesyonel ekibiyle sizlere en iyi hizmeti sunmayı hedefler.

recycling-box-and-plastic-trash-on-green-grass-2021-08-29-22-49-59-utc (1)

Kullanılmış ambalaj ve benzeri değerlendirilebilir atıkların bir hammadde kaynağı olarak kullanılması, yerine kullanıldığı malzeme için tüketilmesi gereken hammaddenin veya doğal kaynağın korunması gibi önemli bir tasarrufu doğurur. Doğal kaynaklarımız, dünya nüfusunun ve tüketimin artması sebebi ile her geçen gün azalmaktadır. Bu nedenle doğal kaynaklarımızın daha verimli bir şekilde kullanılması gerekmektedir.

Enerji tasarrufu sağlanır. Geri dönüşüm sırasında uygulanan fiziksel ve kimyasal işlem sayısı, normal üretim işlemlerine göre daha az olduğu için, geri dönüşüm ile malzeme üretilmesinde önemli bir enerji tasarrufu sağlanır. Geri dönüşüm ile tasarruf edilen enerji miktarı atık cins ve bileşimine bağlı olarak değişmektedir. Örneğin bir alüminyum kutunun geri dönüşümü ile %90, kağıdın geri dönüşümü ile %60 oranında enerji tasarrufu sağlandığı bir çok uzman tarafından ifade edilmektedir.

Atık miktarı azalır. Geri dönüşüm sayesinde çöplüklere daha az atık gider ve buna ek olarak bu atıkların taşınması ve depolanması kolaylaşır, çünkü artık daha az çöp alanı ve daha az enerji gerekmektedir.

  • Sera Örtüsü,
  • Otomotiv Sektöründe Plastik Torba,
  • Marley,
  • Pis Su Borusu,
  • Elyaf ve Dolgu Malzemesi,
  • Araba Yedek Parçası Yapımında,
  • Deterjan Şişeleri, Çöp Kutuları ve Benzeri Ürünler,
  • Yağmur Suyu ve Atık Su Boruları,
  • Çeşitli Plastik Dolgu Malzemeleri,
  • Çeşitli Plastik Oyuncak ve Kırtasiye Malzemeleri