Kağıt Atıkların Geri Dönüşümü

Hizmetler

HİZMETLER

Kağıt Atıklar

İskenderun ve Hatay’da geri dönüşüm üzerine hizmet veren ÖZBAY Geri Dönüşüm, Çevre Bakanlığı’nın yönetmeliklerine uygun şekilde hareket ederek kağıt atıklarının ve üretim hurdalarının çevreye ve doğaya zarar vermeyecek şekilde toplanmasının ve ayrıştırmasının hizmetini sağlamaktadır.

Kağıt Atık Geri Dönüşümü

Kâğıdın birincil hammaddesi odundur. Kâğıtlık odun, mobilya vs. üretiminde kullanılan odundan düşük, yakacak olarak kullanılan odundan daha yüksek kalite içermektedir. Bu odun da, ya iğne yapraklı (çam vb. yumuşak) ağaçlardan veya yapraklı (meşe vb. sert) ağaçlardan sağlanmaktadır.

Kağıt üretimi yapan fabrikaları yani kağıt hamuru fabrikaları bugün selüloz fabrikaları olarak bilinmektedir Ancak bugün kağıt fabrikaları hem kağıt hem de hamur üretimi yapan entegre tesisler olarak kurulmaktadır.
 
ÖZBAY Geri dönüşüm olarak çevre temizliğini ön planda tutmak için kağıt toplama işleminde farklı plan ve projeler kullanmaktayız. Sizlere en iyi hizmeti sunabilmek adına ilgilendiğiniz hizmet türünün detaylarını telefonla ya da iletişim formları aracılığıyla danışabilirsiniz.
 
Geri Dönüşümü Olan Kağıt-Karton Malzemeler

Gazete, dergi ve mecmualar, defterler, kitaplar, kataloglar, prospektüsler, kartonlar, formlar, bilgisayar kağıtları, sigara paketleri, kağıt torbalar, plastik içermeyen biskuvi, çikolata, sakız vb. kağıtları.

Geri Dönüşümü Olmayan Kağıt-Karton Malzemeler

Yağlı ve ıslanmış kağıtlar, karbon ve faks kağıtları, duvar kağıtları, yapıştırma bantları, yapışkanlı mumlu kağıtlar, kaplama kağıtları, kullanılmış temizlik kağıtları.
Paper-recycling-machines-Cross-Wrap-1024x536
Kağıt Atık Pressleme

İskenderun kağıt geri dönüşümü hizmetinde ÖZBAY Geri Dönüşüm yanınızda.

ÖZBAY GERİ DÖNÜŞÜM

Baştan sona profesyonel kalite

ÖZBAY Geri dönüşüm, iskenderun hurda ve iskenderun atık geri dönüşümü olarak profesyonel ekibiyle sizlere en iyi hizmeti sunmayı hedefler.

Recycling-Paper-750x460
Paper-recycling-machines-Cross-Wrap-1024x536

Geri dönüşüme uğrayacak kağıt öncelikle ufak parçalara ayrılır. Kağıt üretiminde kullanılacak madde ıslatılır. Pres ile baskı uygulanarak düzeltilir ve kurutulur. Birinci seviyede kullanılmış kağıdın su içerisinde liflerinin ayrışması hedeflenir. Bu işlem belli bir sıcaklıkta uygulanır. Ortamdaki baskı boyaları, yapışkan ve yabancı maddeler uzaklaştırılır. Fiberlerin tekrar işlenmesinden dolayı belirli miktarda fiber kaybı görülür. Atık kağıdın işlenmesiyle orantılı olarak bu kayıp % 10-25 arasında değişebilir.

Hamur haline getirilen atık kağıt, içindeki 5 mm’den büyük çaplı katı maddelerden arındırılmak için işlemlerden geçer. Taş, çakıl, kum, cam, metal gibi yoğunluğu elyaftan büyük olan maddeler ortamdan uzaklaştırılır. Hamur daha sonra sık aralıklı elek arasından geçirilerek tutkal, çakıl gibi maddelerden arındırılır. Sonrasında hazır olan kâğıt lifleri, geri dönüşmüş kâğıt üretiminde kullanılmaktadır. Temizlenmiş kağıt lifi, hangi amaçla kullanılacaksa ona uygun şekilde eklemelerle birlikte kullanıma hazır hale getirilir.

1 ton kullanılmış kağıt çöpe atılmayıp geri kazanıldığı takdirde;

  • 12400 metreküp havadaki sera gazı olan karbon dioksitin ortadan kaldırılması,
  • 12400 metreküp oksijen gazının doğaya kazandırılması,
  • 34 kişinin oksijen ihtiyacını sağlayan 17 yetişkin ağacın kesilmesinin önlenmesi,
  • Ayda 2 ailenin tükettiği 30 metreküp su tasarrufu,
  • Kış aylarında ısınma amacıyla 3 ailenin tüketeceği 1800 litre fuel-oil yakıt tasarrufu,
  • 2,4 metreküp çöp depolama alanından tasarruf,
  • 20 ailenin bir ay süreyle tüketeceği 4100 kw/sa elektrik enerjisinden tasarruf edilebilmesi mümkündür.